เขมราฐ อุบลราชธานี เมืองเล็กๆแต่ชิคไม่เบา

ใครไปชอบวิถี Slow Life ชอบไปเชียงคานบ่อยมากจนทะลุปรุโปร่ง และเมืองหาเมืองใหม่ที่มีวิถี Slow Life เฉกเช่น เชียงคาน เขมราฐมั้ย เอ๊ะ! คือที่ไหนกัน หาคำตอบได้จากรีวิว ผู้ชายแนวๆ คนนี้เลยค่ะ คุณ สมาชิกหมายเลข 2428288 สมาชิกพันทิปดอทคอม

 

 

 

กระทู้นี้เป็นกระทู้แรกนะครับ ผมก็เป็นคนหนึ่งที่ชอบเดินทางท่องเที่ยวมาก ประเภทที่แบบว่าขอแค่ได้ออกเดินทางพบเจออะไรใหม่ๆก็รู้สึกดีแล้ว และจะเข้ามาสูบข้อมูลในพันทิพนี้ตลอดครับเวลาไปไหนมาไหน แต่ทริปที่ผมจะไปนี้หาข้อมูลแล้วไม่ค่อยมีเลย ไปเที่ยวมาก็เยอะแต่ไม่เคยเขียน พอตัวเองหาข้อมูลไม่ได้เลยรู้สึกว่าบางครั้งการเขียนรีวิวก็อาจจะมีประโยชน์ต่อคนอื่นบ้างไม่มากก็น้อยครับ

 

กระทู้นี้มีแรงบันดาลใจจากหนังสือ Once ubon a time ที่บอกว่าอุบลเป็นเมืองชิคๆเลยอยากเอาเมืองชิคๆมาให้ดู และมีอีกแรงบันดาลใจจากกระทู้สาวปีนัง เที่ยวคนเดียว รูปเดี่ยวเยอะมาก ที่ใช้iPhone และตั้งกล้องถ่ายเอง เลยอยากชิคแบบเค้าดูบ้าง

 

 

รูปทั้งหมดอาจไม่เยอะมาก เห็นกระทู้สาวปีนัง ที่ไปคนเดียวถ่ายรูปเดี่ยวเยอะมากชิคมาก เลยเกิดไอเดียว่าอยากลองทำบ้าง เลยไปหาอุปกรณ์ เสาตั้งกล้องตัวนี้ 390 บาท และรีโมทชัตเตอร์ 100 บาท จริงๆกรุงเทพหรือหาจากเน็ทถูกกว่านี้อีกครับ อันนี้ซื้อที่อุบลก่อนวันเดินทาง 1 วันครับ เจอแล้วเอาเลย อยากลองถ่ายรูปชิคๆบ้าง รูปทั้งหมดในกระทู้นี้จึงเกิดจากการตั้งกล้องถ่ายเองด้วย iPhone6 แต่งบ้างด้วยแอพ VSCOcam + Lightroom

 

เชื่อว่าหลายคนถ้าให้นึกถึงอุบล คงจะนึกถึง เทศกาลแห่เทียนพรรษา อาหารเวียดนาม โขงเจียม ผาแต้ม สามพันโบก นี่คงเป็นแลนด์มาร์คของอุบลไปแล้ว แต่เอาเข้าจริงอุบลพื้นที่มหาศาลมาก ที่เที่ยวย่อมเยอะไปด้วย แต่จะให้เที่ยวในวันเดียวหมดทุกที่ก็คงยาก เพราะแต่ละที่ระยะทางห่างกันมาก จะให้นั่งรถไปเที่ยวในแต่ละจุดในวันเดียวนี่คงชะโงกทัวร์ วิ่งไปแลนด์มาร์คถ่ายรูปหมดไป 1 วัน ยังไม่ครบทุกที่เลยครับ

 

เรื่องของเรื่องความเบื่อหน่ายของการอยู่ในตัวเมือง มีวันหยุดเสาร์อาทิตย์อยากขับรถไปไหนสักที่ที่หลุดพ้นสังคมเมืองไปบ้าง อยู่ๆในหัวก็นึกถึงเขมราฐขึ้นมา เขมราฐเป็นเมืองชิคๆ เป็นอำเภอที่อยู่ทางทิศเหนือสุดของอุบล ระยะทางประมาณ 105 กม. จากตัวเมือง เป็นอำเภอที่ติดกับแม่น้ำโขง เอาจริงๆอยู่อุบลยี่สิบกว่าปีไม่เคยไปเลยสักครั้ง เคยได้ยินว่าที่นี่ยังคงรักษาความเป็นเมืองเก่าได้ดี และธรรมชาติสวย คิดไปคิดมาไลน์ของเพื่อนผู้หญิงคนหนึ่งตั้งแต่สมัยเรียนมัธยมเด้งขึ้นมา มันถามว่าเสาร์อาทิตย์นี้ไปไหนมะ ก็เลยลองยิงไปว่าไปนอนเล่นเขมราฐสักคืน ถ่ายรูปชิคๆเล่นไหม มันก็บ้าจี้ตาม ตอบตกลงไป แล้วคุณเพื่อนด้วยความที่เป็นผู้หญิง เดี๋ยวจะหาว่าหนีตามผู้ชายไป นางก็เลยชวนเพื่อนผู้หญิงอีกคน รวมเป็น 3 คน

 

 

การเดินทางมาเขมราฐมีทั้งรถทัวร์ และรถตู้ ขึ้นที่สถานีขนส่ง หรือจะเช่ารถขับเองเจออะไรก็แวะตรงนั้น ส่วนการเดินทางมาอุบล มีสายการบินทั้งนกแอร์ แอร์เอเชีย ไทยสมายล์ ไลออนแอร์ มาจากเชียงใหม่ก็มีกานต์แอร์บินตรง หรือจะรถไฟ รถทัวร์ มีตัวเลือกให้เลือกเยอะครับ หรือจะนั่งรถทัวร์ กรุงเทพ-เขมราฐ ดิ่งตรงถึงเขมราฐเลย

ระหว่างทางขับรถไปเรื่อยๆเจอร้านกาแฟ ที่ลุงชัยคนชิคๆแห่งอุบลนอนขึ้นปกในหนังสือ Once ubon a time เลยอยากเดินตามรอยลุงชัยสักหน่อย

 

 

ขับมาเรื่อยๆเจอฟาร์มเลี้ยงแพะ รออะไรละครับ จอดสิครับ ตั้งมุมกล้องดีๆ ย่องเบาเข้าหาฝูงแพะวิ่งไล่สิครับ ได้ผลแพะวิ่งกระเจิง ได้รูปสวยๆมา 1 ใบ เหมือนทารุณกรรมสัตว์เลยเนอะ – -+$$$$$!+$$$$$!

ไม่เสียเวลาระหว่างทางแล้วขับมุ่งหน้าไปเขมราฐเลย แต่ก็เหมือนเดิมครับอยากแวะสักที่ ปรึกษากันไปไหนดี สรุป หาดทรายสูงครับ ไปหารูปชิคๆบนหาดทรายริมแม่น้ำโขงก่อนเข้าเขมราฐละกัน แต่ประเด็นคือ มันอยู่ตรงไหน ดูจากกลูเกิ้ลแมพบอกเลี้ยวขวาตรงสามแยกก่อนเข้าอำเภอเขมราฐ แต่ก็รู้แค่ว่ามันอยู่ริมแม่น้ำโขงในเขมราฐ จอดรถเถียงกันอยู่นาน อยู่ดีๆมีคุณป้าคนนึงโผล่หน้ามามองในกระจก สะดุ้งทั้งคันสิครับ ป้าบอกเห็นจอดเหมือนคนหลงทางเลยเดินมาดู ต้องขอบคุณป้ามากๆที่ช่วยบอกทาง สรุปกลูเกิ้ลแมพเชื่อถือได้ ไอ้คนในรถนี่แหละอย่าเชื่อมันเลยสักคน ฮาาาาา

 


ถึงละครับ หาดทรายสูง ระยะทางห่างจากตัวอำเภอเขมราฐราวๆ 20 กม. เป็นหาดทรายริมแม่น้ำโขงขึ้นชื่อของเขมราฐครับ จัดไปสิครับ เขมราฐเป็นเมืองชิคๆ ต้องได้รูปชิคๆกลับมา

 

 

ถึงจะมีแดดแต่ไม่ร้อนเลย ลมพัดเย็นดีมากกกก นั่งทอดกายทอดอารมณ์ จริงๆไม่ได้ทอดอะไรหรอกครับ ถ่ายชิคๆไปงั้นๆ

 

 

ได้เวลาเดินกลับแล้ว จุดหมายเราคือ เขมราฐเป็นเมืองชิคๆครับ

 

 

ขับมาแปปเดียวถึงแล้วครับ เขมราฐ เค้ามีถนนคนเดินด้วยนะครับ ลักษณะเหมือนกับเชียงคานเลยครับ แต่จะมีแค่เสาร์ที่ 2 และเสาร์ที่ 4 ของเดือน วันนี้ที่มาเช็คดีแล้วว่าตรงกับถนนคนเดินพอดี ลุยสิครับรออะไร ช่วงนี้เมืองนี้ยังไม่บูมมาก คนเลยยังไม่เยอะ ชิลๆเรื่อยๆครับ แนะนำว่าใครอยากหามุมถ่ายชิคๆให้มาเดินตั้งแต่ห้าโมงเย็นครับ เพราะแดดกำลังอ่อนคนยังไม่เยอะ และจะมีมุมให้ถ่ายรูปเยอะมาก ถ้ามัวรอให้คนเดินเยอะๆเหมือนผม อดครับ คนเยอะ หามุมถ่ายยาก เลยได้มาเท่าที่จะหาความชิคได้ครับ

 

 

ป้ายโรงแรมที่เห็นเคยเป็นโรงแรมแห่งแรกของเขมราฐครับ แต่ปัจจุบันปิดกิจการไปนานแล้ว

หามุมชิคๆถ่ายๆครับ เหมือนเดิมครับรูปทุกใบตั้งกล้องถ่ายเองครับ ถ่ายได้แค่นี้แล้วคุยกันว่าคนยังไม่มีเลยค่อยมาถ่ายใหม่ตอนมืดๆดีกว่าคนเค้าจะได้มาเดินเยอะ นั่นคือการคิดผิดมากครับสำหรับการตั้งกล้องถ่ายรูปเอง เลยพากันไปหาข้าวเย็นกิน นี่เลยครับแลโขง รีสอร์ทราคาหลักร้อยถึงพันวิวหลักล้านครับ วันที่มาคิดว่าจะมาวอร์คอินที่นี่ครับ มาถึงเดินไปเคาท์เตอร์โดนปาดหน้าห้องสุดท้ายไปต่อหน้าต่อตา ร้องไห้หนักมากกก เลยได้ที่พักอีกที่ไม่ไกลจากถนนคนเดินมากนัก เก่าหน่อยแต่พักได้สบายเลยครับ แต่ที่พักไม่ได้ถ่ายรูปมาครับ ช่วงนี้เริ่มมีโฮมสเตย์ผุดเยอะแล้วครับ ใครอยากได้บรรยากาศบ้านๆก็เป็นตัวเลือกที่น่าสนใจครับ แต่ถึงไม่ได้พักแลโขง ก็มากินข้าวเย็นได้ครับ

 

 

นี่ครับวิวแลโขงตอนเย็น ที่พักหลักร้อยถึงพันแต่วิวหลักล้านครับ นั่งกินข้าวชิลๆริมแม่น้ำโขงชมพระอาทิตย์ตกดิน
พออิ่มแล้วก็ได้เวลาเดินถนนคนเดินครับ

 

 

บ้านเก่าแก่ในถนนคนเดินครับ เก่าและดูมีคุณค่ามากครับ

 

 

บรรยากาศถนนคนเดินไม่ได้ถ่ายมาเยอะครับ มัวแต่เดินกินนั่นกินนี่ ดูนั่นดูนี่ไปเรื่อยครับ ออกจากนี้เราก็มุ่งหน้าเข้าที่พักเลยครับ นอนเอาแรง พรุ่งนี้ต้องตื่นแต่เช้ามาตักบาตรบนถนนคนเดินเส้นนี้เพราะบ้านเก่าสวยมาก ต้องได้รูปชิคๆสักใบแน่ๆ
แต่นี่ครับรูปที่ได้

 

 

ตื่นสายยย รีบอาบน้ำรีบแต่งตัวจริงๆจากที่พักสามารถเดินชิลๆมาได้ แต่ไม่ทันละครับขับรถเลย มาถึงเจอป้าคนนึงยืนอยู่ถามเลยครับ พระมารึยังครับ ป้าตอบด้วยใบหน้าแจ่มใส ไปนานแล้วจ๊ะ จะมีพระมาเดินตักบาตรอีกไหมครับ หน้าแจ่มใสกว่าเดิม ไม่มีแล้วจ๊ะ หมดกัน กะจะได้รูปชิคๆสักใบบรรยากาศตักบาตรชิลๆ ขับรถหาของกินสิครับ ขับไปเรื่อยๆเจอพระเดินบิณฑบาตรอยู่ รีบเลยครับขับแซงหาร้านสะดวกซื้อ ได้ขนม นม เนย ตักบาตรก็ยังดี สรุปเจอครับ ออกมารอหน้าร้านขายของ พระเลี้ยวขวาครับ วิ่งสิครับ พระเห็นว่าเราวิ่งมาเลยหยุดรอ แต่วิ่งเลยพระไปอีกครับ ตั้งกล้อง กดถ่ายตอนรับพร ว้าวววววว ได้มาอีกใบ แม้จะทุลักทุเลมากก็ตาม อย่าคิดว่าทำบุญเอาหน้า(ใส่รูป)นะครับ จริงๆก็ใช่แหละ แต่ความตั้งใจตักบาตรเช้านี่จริงๆนะครับบบบบบ
เสร็จแล้วหาไรกินครับ สองคนนั้นกลับไปนอนต่อ ได้เวลาผมครับ เดินถ่ายรูปไปเรื่อยๆ

 

 

 

เจอจักรยานคุณตาจอดอยู่หน้าบ้าน ขอยืมถ่ายรูปได้ไหมครับ คุณตาใจดีบอกเอาเลยลูก ได้อีกใบชิคๆครับ เขมราฐเมืองเค้าชิคจริงครับ

 

 

แล้วก็เดินไปเรื่อยๆถ่ายไปเรื่อยๆอยากฮิปสะเต้อกับเขาบ้าง แต่ดูไปดูมาเหมือนวิญญาณหลอนยังไงไม่รู้แฮ่ะ

 

 

หมดแล้วครับ ก่อนกลับเราก็เลยแวะไปไหว้พระ รู้แค่ว่าพระขาวๆเยอะๆ แต่ไม่รู้ชื่อว่าวัดอะไร ถามคนพื้นที่ถึงรู้ว่า วัดบุ่งขี้เหล็ก จริงๆอยู่ระหว่างทางไปหาดทรายสูงครับ ขับไปกราบพระสักแปปก่อนกลับ แน่นอนครับ รูปชิคๆสักใบต้องได้

 

 

จบแล้วครับ เขมราฐเมืองชิคๆผมพักที่ สุรีย์ฉาย ห้องใหญ่สุดคืนละ 700 บาท มี 3 เตียง สามารถนอนได้ 5 คนทริปนี้จ่ายไป 2,115 บาท หาร 3 ครับ ตกคนละ 705 บาท ชีวิตดี๊ดี อ่าาาา
สำหรับเขมราฐนะครับ เหมาะสำหรับการนอนสักคืนก่อนออกเดินทางเที่ยวต่อ เพราะถนนที่จะไปทางวัดบุ่งขี้เหล็ก หาดทรายสูง มันสามารถขับเที่ยวต่อไปได้เรื่อยๆ ผ่านสามพันโบก ผาแต้ม แหล่งท่องเที่ยวต่างๆจนไปถึงโขงเจียมได้เลยครับ
ทริปนี้ไม่ได้คิดอะไรมาก วันหยุด ก็แค่อยากขับรถเที่ยวออกจากตัวเมืองบ้าง อยากลองตั้งกล้องถ่ายรูปเองบ้าง อีกอย่างคืออยากมาเขมราฐบ้างไม่เคยมาเลยสักครั้ง อย่างที่เขาบอกไว้ว่า ไม่ออกเดินทางไม่มีทางพบเจอ
ขอบคุณทุกคนที่ติดตามนะครับ รักคนอ่านทุกคนเลยครับบบบ

 

 

 

ที่มา : edtguide

ติดตามข่าวสารอินเทรนด์ได้ที่ TrendyNews2017

 

 

 

227 thoughts on “เขมราฐ อุบลราชธานี เมืองเล็กๆแต่ชิคไม่เบา

 1. I’m a little distressed beside what my banking register is gonna be like next year and where I’ll be masterly to BTC: cours du bitcoin cours ether be suited to lifting in. Are there any bankers here who are diced like onions, peeled like a potatoe and shredded like foolscap who can hillock me around how they secure everything to lift? Thanks friends.

 2. It’s something that makes the life assent to mellow, but it doesn’t in reality exist. In to be sure, if we all stopped believing in it, it would have no avail oneself of at all! It Site crypto: suivre le cours du bitcoin is, of line, money. But not just any profit, in this 6 piddling English, we’ll be talking all round the base Bitcoin. A digital crypto-currency. Is it the same as ‘real’ money? Can it be trusted? Is it safe? Dan and Neil deliberate over the efflux and teach you six items of vocabulary.

 3. Congratulations, you acquire reached 4.000 hours of consolidation and 1,000 subscriptions in the form 12 months! Your watercourse is currently beneath le cours du bitcoin: partenaires review for the terms of the YouTube Companion Program and in behalf of confirming that your Community guidelines are appropriate. We mostly email the purposefulness within a week.

 4. I was looking in the interest of seven pieces of Fabric in Elodea, but two pieces of residue is not till hell freezes over found.
  In my PC, it does not sound to appear.
  I clich‚ cours bitcoin an fervour to clinch it.
  Then it was within easy reach here, but is not found. (cf. photograph)

 5. Goodwill impairment is treated in the GAAP fiscal statements. I am guardianship the stamp that if there is an deterioration, the debilitation is deducted from Operating Income to make it at the GAAP Pre-Tax Income. Is my acquaintance cours ethereum correct? If yes, then I also guess that the fail to figure out the GAAP scot is to cement the saddle scale on the Pre-Tax Return figure. If this is so, why do you supplement recoil from Goodwill Weakening to the GAAP Pre-Tax gains to prosper at the Taxable Profits in quarrel 18 of the Tax reckoning in the WMT Enhancement template?

 6. I was looking in the interest of seven pieces of Cloth in Elodea, but two pieces of residuum is not in any degree found.
  In my PC, it does not feel to appear.
  I clich‚ cours bitcoin an animation to establish it.
  Then it was close to being here, but is not found. (cf. photograph)

 7. Habituated users cours du bitcoin btc en euros are thwarted, with joined reader claiming the fresh, simpler serving “lacks the functions and statistics challenge brokers have provided for years.”

  Investors have demolished the capacity to handle in overseas shares, the recent navy is uncompetitive in compensation those with portfolios of £100,000 or more, and underlying information there investment trusts is absent.

 8. I in addition to my guys were found to be analyzing the nice thoughts on the website and unexpectedly came up with a terrible suspicion I had not thanked the web site owner for those techniques. All the young men are actually so stimulated to learn them and already have in actuality been making the most of them. Appreciate your genuinely well helpful and then for deciding on certain very good topics most people are really eager to be informed on. Our own honest regret for not saying thanks to you sooner.

 9. whoah this blog is magnificent i love reading your posts. Keep up the good work! You know, many people are searching around for this information, you could aid them greatly.

 10. A person essentially help to make significantly posts I’d state. That is the first time I frequented your web page and to this point? I surprised with the analysis you made to make this particular submit amazing. Magnificent activity!

 11. hello there and thank you for your info – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this web site, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon..

 12. Good write-up, I am regular visitor of one’s blog, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

 13. This design is steller! You certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 14. I just could not depart your website before suggesting that I actually enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is going to be back often to check up on new posts

 15. Hi, Neat post. There is a problem along with your web site in internet explorer, might check this… IE nonetheless is the market chief and a large component to folks will omit your wonderful writing due to this problem.

 16. That is the appropriate blog for anyone who needs to search out out about this topic. You realize a lot its virtually exhausting to argue with you (not that I truly would want…HaHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just nice!

 17. Hey! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a marvellous job!

 18. Hello, Neat post. There is an issue together with your website in internet explorer, may check this… IE nonetheless is the market chief and a good part of folks will leave out your great writing due to this problem.

 19. fantastic post, very informative. I’m wondering why the opposite experts of this sector do not notice this. You must continue your writing. I am sure, you’ve a great readers’ base already!

 20. I’m really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A small number of my blog readers have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any advice to help fix this problem?

 21. The following time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my choice to read, however I truly thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you would fix in the event you werent too busy in search of attention.

 22. Great items from you, man. I have be aware your stuff previous to and you’re simply extremely magnificent. I actually like what you’ve received here, certainly like what you’re saying and the way in which wherein you say it. You are making it entertaining and you still care for to keep it smart. I cant wait to learn far more from you. That is actually a wonderful website.

 23. Just wish to say your article is as surprising. The clarity for your publish is just great and i could suppose you’re an expert on this subject. Well along with your permission allow me to seize your feed to stay up to date with imminent post. Thank you one million and please keep up the enjoyable work.

 24. Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 25. I used to be very pleased to find this net-site.I wished to thanks in your time for this wonderful learn!! I definitely enjoying each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 26. Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossips and web and this is really annoying. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 27. Hello there, just changed into aware of your blog thru Google, and found that it is truly informative. I’m gonna be careful for brussels. I will be grateful for those who proceed this in future. Numerous folks shall be benefited out of your writing. Cheers!

 28. I like the valuable info you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I’ll learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

 29. Hi are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 30. You made some decent factors there. I appeared on the internet for the difficulty and located most individuals will go along with with your website.

 31. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly evaluation on this. And he in actual fact purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If doable, as you grow to be expertise, would you mind updating your blog with extra particulars? It’s extremely helpful for me. Big thumb up for this weblog publish!

 32. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 33. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So nice to find somebody with some unique ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is something that’s wanted on the net, someone with a bit originality. helpful job for bringing one thing new to the web!

 34. Attractive component of content. I simply stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing in your feeds and even I success you get right of entry to persistently rapidly.

 35. You really make it seem really easy with your presentation however I to find this matter to be actually something which I feel I’d by no means understand. It kind of feels too complicated and extremely wide for me. I’m having a look forward in your next put up, I will attempt to get the hold of it!

 36. I just could not go away your site before suggesting that I actually loved the standard info a person provide in your guests? Is going to be again continuously to investigate cross-check new posts

 37. Throughout this awesome design of things you receive an A+ with regard to effort. Where you actually lost us ended up being on your facts. You know, as the maxim goes, details make or break the argument.. And it could not be much more correct here. Having said that, let me inform you just what exactly did do the job. The authoring is certainly extremely convincing and this is probably the reason why I am taking an effort to comment. I do not make it a regular habit of doing that. 2nd, while I can see the jumps in reasoning you make, I am not necessarily confident of just how you appear to connect the points which in turn make the actual conclusion. For the moment I will, no doubt subscribe to your issue but hope in the future you actually connect your dots much better.

 38. hi!,I like your writing very so much! proportion we be in contact more about your post on AOL? I need a specialist on this area to solve my problem. May be that is you! Looking forward to peer you.

 39. Aw, this was a really nice post. In idea I wish to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and in no way seem to get something done.

 40. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 41. What i do not realize is in fact how you’re now not really much more smartly-liked than you may be right now. You are very intelligent. You understand thus significantly in the case of this topic, produced me personally believe it from so many various angles. Its like women and men are not interested except it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. Always care for it up!

 42. My relatives always say that I am wasting
  my time here at web, except I know I am getting
  experience everyday by reading such good posts.

 43. I like the helpful info you provide to your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly. I’m reasonably sure I will be told a lot of new stuff proper right here! Good luck for the following!

 44. I am extremely inspired along with your writing abilities as smartly as with the layout in your weblog. Is this a paid theme or did you modify it your self? Either way keep up the excellent high quality writing, it’s uncommon to peer a nice weblog like this one today..

 45. Simply desire to say your article is as amazing. The clearness for your submit is just nice and i could suppose you’re a professional on this subject. Fine with your permission let me to grasp your feed to keep up to date with coming near near post. Thank you 1,000,000 and please carry on the rewarding work.

 46. Thank you so much for giving everyone remarkably pleasant opportunity to discover important secrets from this blog. It’s always very useful and also stuffed with a great time for me personally and my office co-workers to search the blog at minimum thrice every week to see the newest issues you will have. And of course, I’m usually motivated with all the astonishing suggestions you give. Certain 2 tips in this article are easily the most impressive we have ever had.

 47. I am really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into any browser compatibility problems? A handful of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any advice to help fix this problem?

 48. I just wanted to send a simple remark in order to express gratitude to you for some of the marvelous ideas you are giving at this site. My prolonged internet lookup has now been paid with brilliant ideas to write about with my contacts. I ‘d state that that many of us website visitors actually are rather lucky to exist in a decent site with many lovely individuals with great pointers. I feel pretty grateful to have seen the website page and look forward to some more enjoyable minutes reading here. Thank you once again for all the details.

 49. Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is really annoying. A good web site with interesting content, this is what I need. Thanks for keeping this site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

 50. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thank you!

 51. Congratulations on having one of the most sophisticated blogs Ive come across in some time! Its just incredible how much you can take away from something simply because of how visually beautiful it is. Youve put together a great blog space –great graphics, videos, layout. This is definitely a must-see blog!

 52. There are incredibly lots of details like that take into consideration. This is a excellent point to raise up. I provide you with the thoughts above as general inspiration but clearly you will discover questions like the one you mention in which the most critical factor will probably be doing work in honest great faith. I don?t determine if recommendations have emerged about such things as that, but Almost certainly your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls have the impact of merely a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

 53. great submit, very informative. I ponder why the other specialists of this sector do not notice this. You must continue your writing. I am confident, you have a great readers’ base already!

 54. great put up, very informative. I’m wondering why the other
  experts of this sector do not notice this. You must continue your writing.
  I’m confident, you’ve a great readers’ base already!
  pof natalielise

 55. Heya i am for the primary time here. I came across this board and I to find It truly helpful & it helped me out a lot.
  I’m hoping to provide something again and help others such as you helped me.

 56. If you’d like your Ph.D. level, you ought to have ready with a dissertation research proposal first. Here is our writing service could become your very best assistance. No idea where to begin your classification newspaper? Find valuable search ideas and get motivated to write an article, all within this blog post https://indielullabies.com/

 57. Nevertheless, it’s all carried out with tongues rooted solidly in cheeks, and everybody has got nothing but absolutely love for their friendly neighborhood scapegoat. In reality, he is not merely a pushover. He is simply that extraordinary breed of person solid enough to take all that good natured ribbing for what it really is.

 58. Link exchange is nothing else but it is only placing the other person’s
  web site link on your page at appropriate place and other person will also do same in favor of you.

 59. It’s appropriate time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you
  some interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring
  to this article. I wish to read even more things
  about it!

 60. I loved as much as you will receive carried out right here.

  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following.

  unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot
  often inside case you shield this hike.

 61. Hi there! This post couldn’t be written much better! Going through this article reminds me of my previous roommate!

  He constantly kept preaching about this. I’ll send this post to him.

  Fairly certain he’ll have a good read. Thanks for sharing!

 62. When someone writes an piece of writing he/she keeps the thought of
  a user in his/her mind that how a user can understand it.

  Thus that’s why this post is amazing. Thanks!

 63. Great goods from you, man. I have take into account your stuff previous to and you are simply extremely excellent.
  I really like what you’ve got right here, certainly like what you’re stating and the best
  way through which you are saying it. You’re making it enjoyable
  and you still care for to stay it wise. I can’t wait to learn far
  more from you. That is really a tremendous web
  site.

 64. Excellent post. I used to be checking constantly this
  blog and I’m impressed! Extremely useful info specially
  the final section 🙂 I maintain such info a lot. I used to
  be seeking this certain info for a long time. Thank you and good luck.

 65. Its like you learn my mind! You appear to grasp so much approximately this, like you wrote the book in it or
  something. I believe that you could do with some % to power the message house
  a bit, but instead of that, this is fantastic blog.

  An excellent read. I will definitely be back.

 66. I was very happy to uncover this website. I need to to thank you
  for ones time just for this fantastic read!! I definitely enjoyed every
  little bit of it and I have you saved as a favorite
  to see new information on your site.

 67. You are so cool! I don’t think I’ve read through anything like this before.

  So good to discover somebody with a few genuine
  thoughts on this subject matter. Seriously.. thank you for starting this up.
  This site is something that’s needed on the internet, someone with a little originality!

 68. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A theme like yours with a few simple tweeks would really
  make my blog shine. Please let me know where you
  got your design. Cheers

 69. Howdy very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your
  blog and take the feeds additionally? I am glad to search out so many
  useful info right here within the post, we’d like develop more techniques on this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 70. It is perfect time to make some plans for the longer term and it’s time to be happy.
  I’ve read this post and if I may just I desire
  to suggest you some interesting issues or tips.
  Maybe you could write next articles relating to this article.
  I wish to read even more issues approximately it!

 71. Hi there, I discovered your site by the use of Google
  whilst looking for a comparable matter, your site got here up, it seems to be good.
  I have bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, just was aware of your blog through Google, and found
  that it is really informative. I am going to be careful for brussels.
  I will be grateful for those who continue this in future.
  Many folks can be benefited out of your writing. Cheers!

 72. I do not even know the way I finished up here, however I thought this put up was great.
  I do not understand who you are however certainly you’re
  going to a famous blogger if you aren’t already. Cheers!

 73. Pingback: cole haan boots uk
 74. First of all I want to say excellent blog! I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind.
  I was interested to know how you center yourself and
  clear your thoughts prior to writing. I have had trouble clearing my thoughts in getting my ideas out.
  I do take pleasure in writing but it just seems like the
  first 10 to 15 minutes are lost simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?

  Thank you!

 75. Good day! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
  My website covers a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit
  from each other. If you happen to be interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

 76. Thanks for one’s marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you will be
  a great author.I will always bookmark your blog and may come back sometime soon. I
  want to encourage that you continue your great posts, have a nice morning!

 77. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts in this sort of area .
  Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site.
  Reading this information So i’m glad to exhibit that I have a
  very good uncanny feeling I came upon exactly what I needed.

  I most indubitably will make certain to do not disregard
  this website and provides it a look regularly.

 78. I just like the valuable info you provide to your articles. I will bookmark your weblog and take a look at again right here frequently. I am rather certain I will learn a lot of new stuff proper right here! Best of luck for the following!

 79. Hello There. I found your blog the use of msn. This is
  a really smartly written article. I will be sure to bookmark it and come
  back to read extra of your useful info. Thanks for the post.

  I’ll definitely return.

 80. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice methods and we are looking to trade methods with
  other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.

 81. Hello everyone, it’s my first visit at this web site, and piece of writing is in fact fruitful in support of me, keep
  up posting such articles or reviews.

 82. Howdy! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you
  using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and
  I’m looking at alternatives for another platform.

  I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 83. Whats up are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own.
  Do you require any html coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 84. Great post. I used to be checking constantly this blog and I am inspired! Extremely useful information particularly the last part 🙂 I maintain such info a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

 85. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no back up. Do you have any solutions to protect against hackers?

Leave a Reply

Your email address will not be published.